Početna » ПЕНЗИОНЕРИ У СРБИЈИ УСKОРО ДОБИЈАЈУ ПО 20.000 ДИНАРА: Сви детаљи о једократној помоћи

ПЕНЗИОНЕРИ У СРБИЈИ УСKОРО ДОБИЈАЈУ ПО 20.000 ДИНАРА: Сви детаљи о једократној помоћи

Ова помоћ биће исплаћена свим корисницима пензија и привремених накнада

од Паланка данас
0 Коментар

Пензионери у Србији ће дугоочекивану једнократну помоћ од 20.000 динара примити 30. новембра, одлучено је 23. октобра.Ово је у Народној Скупштини образлажући предлог буџета за 2024. годину, рекао министар финансија Синиша Мали.

Управни одбор ПИО Фонда је на последњој седници усвојио је предлог одлуке о изменама финансијског плана Фонда за ову годину и донео нови за 2024. годину. Један од најважнијих разлога за ребаланс плана за ову годину је, најављена исплата једнократне новчане државне помоћи за пензионере, у износу од по 20.000 динара.

– Ова помоћ биће исплаћена свим корисницима пензија и привремених накнада, инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности и инвалидној деци, корисницима привремене накнаде код овог фонда, у износу од 20.000 динара, која није била предвиђена Финансијском планом Фонда за 2023. годину – кажу у ПИО.

Подсетимо, јуче је почела и исплата увећаних октобарских пензија.

Министар финансија Синиша Мали је након октобарског повећања пензија најавио и повећање од 14,8% јануара 2024. године, што значи да ће од 1. јануара просечна пензија у Србији износити 390 евра.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept