ПЕНЗИОНЕРИМА 5000 ДИНАРА У СРЕДУ 23. НОВЕМБРА

penzionerПензионерима у Србиjи ће у среду, 23. новембра бити jеднократно исплаћено 5.000 динара, у складу са Закључком Владе Србиjе, саопштено

jе данас из Републичког фонда за пензиjско и инвалидско осигурање.

Jеднократна помоћ биће им исплаћена уплатом на текуће рачуне корисника и на шалтерима испоручних пошта, а истог дана почеће и исплата на кућне адресе корисника и траjаће неколико дана, додаjе се у саопштењу.
Износ од 5.000 динара биће исплаћен корисницима права на пензиjу, корисницима права на привремену накнаду по основу друге и треће категориjе инвалидности, односно преостале радне способности, корисницима права на инвалидску пензиjу по чл. 223 и 225 Закона о ПИO и инвалидноj деци коjа су корисници права на привремену накнаду за време незапослености.
Jеднократна исплата припада свим корисницима коjима jе исплаћена пензиjа или накнада за октобар 2016. године и коjи имаjу пребивалиште на териториjи Србиjе, истиче се у саопстењу Рф ПИO.
Jеднократна помоћ пензионерима jе, између осталог, резултат договора владе и Mисиjе MMф, током последње посете Mисиjе те институциjе.
Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/penzionerima-5000-dinara-u-sredu-23-novembra/