Početna » ПЕНЗИОНЕРСКУ КАРТИЦУ ДОБИЛО ПРЕКО 600.000 ПЕНЗИОНЕРА: Сада се зна и где ће се ТАЧНО пазарити по нижим ценама!

ПЕНЗИОНЕРСКУ КАРТИЦУ ДОБИЛО ПРЕКО 600.000 ПЕНЗИОНЕРА: Сада се зна и где ће се ТАЧНО пазарити по нижим ценама!

Од 15. марта, када је почело пријављивање, до данас Фонду ПИО се за пензионерску картицу пријавило више од 634.000 корисника, односно око 40 одсто укупног броја оних који имају право.

од Паланка данас
0 Коментар

Паралелно се у Фонду ради на формирању организоване мреже давалаца погодности, друштвено одговорних компанија, јавних институција и привредних субјеката који су прихватили препоруку Владе Србије и понудили додатне погодности за српске пензионере, које ће почети да важе од 1.октобра.До сада су потписана 134 споразума, међу којима су компаније ДИС, Техноманија, Цептер и бројне приватне фирме различитих делатности, као што су спортски центри, институције културе, трговине, туристичке агенције и сл. У наредном периоду очекује се потписивање више од 100 припремљених споразума (НИС, Апотекарска установа „Београд“, бројне апотеке, медицинске установе, банке), док су са још неколико стотина пријављених фирми преговори и даље у току.

Сениори су најзаинтересованији за попусте на лекове и храну, прехрамбене производе и кућну хемију, али и техничку робу, услуге институција културе, спортске активности.

Да подсетимо, право на издавање и коришћење персонализоване пензионерске картице нове генерације коју издаје Фонд ПИО остварују сви пензионери, корисници новчаних накнада, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности, корисници привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију, као и инвалидна деца – корисници привремене накнаде преко Фонда ПИО.

ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА

Не постоји временски рок за пријављивање за пензионерску картицу и корисници пензија то могу учинити у сваком тренутку. Иста се издаје на основу поднетог захтева који се може упутити електронски на званичном сајту Фонда www.pio.rs или у организационој јединици Фонда. Захтев се подноси лично или преко законског заступника или пуномоћника. Издавање Пензионерске картице је бесплатно и не плаћа се њено одржавање.

Пензионерска картица гласи на име корисника права и служи за доказивање статуса у свакој ситуацији када је потребно, а поред тога, омогућава кориснику и остваривање одређених погодности – попуста, поклона и осталих бенефита.

Приликом сваке куповине на овај начин кориснику картице Фонд ће додељивати бодове које касније може искористити за остваривање додатних повољности у јавним установама.

Сви корисници који су се пријавили за картицу добиће позив да дођу у Фонд када њихова картица буде урађена, јер је морају лично преузети. Корисницима је обезбеђено брзо и максимално поједностављено пријављивање, али је неопходно да се картица преузме лично како би корисник потписао сагласност за обраду података коју ће радити искључиво Фонд, ради додељивања бодова по оствареној потрошњи за додатне бенефите.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept