ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗИ НА РЕКОНСТРУИСАНОЈ САОБРАЋАЈНИЦИ БИЋЕ ПРЕФАРБАНИ ХЛАДНОМ ПЛАСТИКОМ

По први пут, на најпрометнијим саобраћајницама у Паланци пешачки прелази ће бити обојени  тзв. хладном пластиком.

Код употребе хладне пластике уместо боје, пешачки прелази трају много дуже у односу на конвенционална решења, јер им век трајања на коловозу износи неколико година. Поред тога, ова врста сигнализације уочљива је током целог дана и ноћи, при свим условима осветљења, као и у свим временским условима, па се очекује да ће, такође, допринети повећању безбедности саобраћаја.

Овом техником биће префарбани пешачки прелази на реконструисаном делу пута кроз Смедеревску Паланку, код школа и паркова, ове деоние су уједно и најфреквентније у граду.

Основна својства хладне пластике су да је уочљива у свим деловима дана и ноћи, при свим условима осветљења, као и у свим временским условима, добро приања на подлогу, отпорна је на со за топљење снега и леда, јако отпорна на трење у односу на количину предвиђеног оптерећења саобраћајем, не ствара расцепе на коловозу, лако се наноси и ручним и машинским путем, гарантована постојаност је 3 до 5 година (у зависности од маркер материјала који се наноси), сви материјали су еколошки (без присуства тешких метала).

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pesacki-prelazi-kod-skola-bice-prefarbani-hladnom-plastikom/

1 comment

    • urmas on 04/11/2020 at 15:48

    Dobra odluka, Gledao sam danas kroz prozor kako nanose. Deluje da je trajno i kvalitetno. Asfalt je dobar, ali čekamo prvu jaču kišu da vidimo propusnu moć kanalizacionih cevi. To nam je bio veliki problem ranije, u glavnoj ulici.

Komentari su onemogućeni.