Početna » ПЕТ ЖЕНА УБИЈЕНО ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ: Последње недалеко од Сомбора

ПЕТ ЖЕНА УБИЈЕНО ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ: Последње недалеко од Сомбора

Од почетка 2024. године у Србији се догодило пет убистава жена у партнерским односима. Свих пет фемицида ове године десило се у Војводини.

од Паланка данас
0 Коментар

У једној кући у месту Стапар, недалеко од Сомбора, јутрос су пронађена два тела, мушкарца (46) и жене (39). Медији су пренели да је реч о убиству и самоубиству, односно да је муж убио супругу, па извршио самоубиство.Пре овог, од почетка године убијене су још четири жене у Србији.

Свирепо убиство жене у Новом Саду догодило се три дана након Међународног дана жена, а према писању медија, супруг који ју је убио покушао је да изврши самоубиство скоком са моста.

Због овог случаја насиља, реаговао је и Заштитник грађана који је по сопственој иницијативи, а на основу медијских информација да је у Новом Саду на свиреп начин муж убио супругу, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Министарства унутрашњих послова.

Претходно убиство догодило се 27. фебруара када је у дворишту куће у Бачком Градишту, човек ножем усмртио 30-огодишњу невенчану супругу.

Прва два фемицида ове године догодила су се 18. фебруара, у месту Раковац код Беочина где је мушкарац убио своју бившу супругу и њену мајку. Овога пута испоставило се да је убица имао више пријава за насиље и да му је била одређена и забрана прислака бившој жени.

Из Аутономног женског центра упозорили су раније да „живимо у друштву које је потпуно уронуло у насиље и да су границе померене до екстрема“, те да, иако имамо законске претпоставке да се насиље превенира и заустави, постоји одсуство системског одговора.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept