ПЕТНИЦА: ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ТАЛЕНТОВАНЕ ОСНОВЦЕ

Настављајући успешну традицију од 38 година, Истраживачка станица Петница ће и ове године организовати научно-образовни програм за ученике основних школа.

Програми ће бити реализовани у септембру и октобру, када тренутна епидемија буде иза нас. Пријављивање је управо отпочело.
Летња научна школа (ЛНШ) је вишедисциплинарни програм који уводи заинтересоване ученике у основне методе науке и истраживачког рада. Током ЛНШ, ученици могу да се непосредно ангажују у активностима теоријског, практичног и истраживачког карактера у областима астрономије, биологије, електронике, физике, хемије, географије, геологије, археологије, математике, психологије, рачунарства и свих других дисциплина које су заступљене у ИСП.

Приликом организације овог програма Петница има у виду ученике који тренутно похађају седми разред и који показују високу склоност и заинтересованост за науку и истраживачки рад, самосталност и самоиницијативност у раду, и који солидно владају школским градивом.
Врло је важно да ученици буду лично заинтересовани. Ученици не добијају никакве дипломе и учешће на Летњој научној школи не доноси никакве формалне олакшице у даљем школовању. Рок за пријављивање кандидата је 15. јун, а избор учесника ће обавити стручни тим ИС Петница. Све потребне информације се могу наћи на сајту www.petnica.rs.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/petnica-otvoren-konkurs-za-talentovane-osnovce/