Početna » „ПИЛОТ ЈЕ РЕШИО ДА ПРОГОВОРИ О ТРОВАЊУ ИЗ ВАЗДУХА“

„ПИЛОТ ЈЕ РЕШИО ДА ПРОГОВОРИ О ТРОВАЊУ ИЗ ВАЗДУХА“

од Паланка данас
0 Коментар

Провером прелета путничких авиона нема толико летова у овом моменту а погледајте колико је трагова, који се касније распршују и и праве нешто попут облака и падају полако према земљи, објављено је јутрос на друштвеним мрежама и једној нишкој страници, такође уз приложене фотографије “ишараног неба”.

И Лесковчани тврде да су забележили исту слику изнад својих глава, те нам послали фотографије.У коментарима се већ води оштра полемика да ли је реч о запрашивању против комараца из авиона или о нечему другом, па су се већ развиле нове теорије завере о “тровању” грађана, промени климатских услова или “бацања неког новог вируса на земљу”.Иако ни после годину дана ови теоретичари нису успели да докуче ко нас то трује и чиме тачно, ова идеја је наставила да живи и утиче на све кориснике друштвених мрежа, где се неуморно деле упозорења, фотографије и снимци тог, наводног, тровања.

Пилот из Србије Душан Бирманац је на свом Фејсбук профилу поделио текст под називом „Пилот који је решио да проговори о тровању из ваздуха“ у нади да ће успети да расветли ове сулуде теорије.

„За све који ме не знате, био сам војни пилот, наставник летења и пробни пилот на авионима МиГ-21. Летео сам на висинама мало преко 20.000 метара и брзинама око два Маха. Kаријеру сам наставио у Агенцији за контролу летења. Тако да сам упознат с многим информацијама које су другима биле недоступне. Решио сам да проговорим и кажем истину о ‘свакодневном тровању из ваздуха’. Молим вас све да пажљиво прочитате текст до краја“, започео је пилот.

У наставку објашњава шта је оно што видимо видимо на небу.

„Прво, бели трагови које видите на небу резултат су кондензације врелих издувних гасова из млазних и турбо-млазних мотора у додиру са хладним ваздухом на великим висинама. Ово је хемијско-физички процес који је идентичан процесу настајања облака. Основе за разумевање можемо наћи у уџбеницима из основне и средње школе. Разумем да многима ово није било интересантно тада, јер су у том периоду имали ‘паметнија посла’ од учења. Требало је уживати у младости, а за знање има времена. На жалост многи су око ове теме необразовани, а енергично коментаришу лажне објаве које виде на друштвеним мрежама. Мали број нас је имао метеорологију као предмет, али настанак облака је градиво које се учи у основној школи. Ако видите више белих трагова који се густо укрштају на различитим висинама, то је због тога јер се у том подручју укршта неколико међународних ваздушних путева и појава је сасвим нормална због густог ваздушног саобраћаја. Не брините, контролори летења су људи који високо професионално обављају свој не баш лак посао“, пише он.Додаје да су га највише заболеле објаве људи у којима наводе да авиони који нас трују полећу са аеродрома Батајница.

„Само да вас све подсетим. Ми војни пилоти смо школовани, обучени и васпитани да бранимо наш народ, а не да га трујемо, што смо не жалећи себе доказали много пута када је то било потребно. Моје колеге су гинуле и у миру и у рату бранећи сопствени народ. Срамота ме је што међу тим народом има и оних који могу да поверују да бисмо ми могли да га трујемо или да дозволимо да неко то други ради са нашег војног аеродрома“, додаје.

Потом је понудио објашњење шта се налази у мистериозним бурадима, где су, према наводима „теоретичара“ чуване опасне материје које односе животе у Србији, уместо корона вируса.

„Друго, фотографије где можете да видите буриће у унутрашњости путничких или транспортних авиона представљају распоред и симулацију терета код ваздухоплова који су у развоју и завршној фази тестирања. То је стандардна методологија испитивања да ли се авион нормално понаша у ваздуху у симулираним условима где бурићи представљају тежину коју имају путници. Без овог начина испитивања путнички авиони сигурно не би били безбедни за летење. Онда се те фотографије повежу са фотографијама млазница са авиона који запрашују комарце или усеве и ето доказа. Kаквих? Да авиони за прскање комараца трују из ваздуха? Па то сви знамо да они то и раде“, наводи Бирманац.Додаје и да постоје напредне технологије које могу да утичу на промене на небу.

„Треће, истина је да постоје технологије које обезбеђују разбијање облака. Kористе се и у мирнодопским и у ратним сврхама. Имају је Русија и САД. Највероватније и Kина. Ти аеросоли садрже честице које водену пару у облацима претварају у водене капљице. Такву ‘кишицу’ и разведравање смо искусили на Kосову на аеродрому Слатина скоро сваки пут пре напада по облачном времену.

И на крају, четврто, људи који дозволе да прихвате дезинформације о тровању из ваздуха на добром су путу да постану послушне овце којима је лако управљати. Такви који даље деле, лајкују и коментаришу овакве глупости значајно доприносе стварању још већег хаоса и неповерења према свему, па и према ономе што им у неком тренутку може значити пуно.

Освестите се! Не глупирајте се! Будите људи који користе разум и знање!“, закључује пилот.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept