Početna » ПИО ФОНД ДАО ОБЈАШЊЕЊЕ: Шта ако нисте у стању да подижете сами пензију?

ПИО ФОНД ДАО ОБЈАШЊЕЊЕ: Шта ако нисте у стању да подижете сами пензију?

Из ПИО фонда објашњавају каква је процедура уколико нисте у стању да лично подижете пензију

од Паланка данас
0 Коментар

Неретко се дешава да због болести пензионер не може више самостално да подиже своју пензију или да приликом тога има великих проблема, без обзира да ли је у питању трајно стање или пак привремено. Из тог разлога у ПИО Фонд стижу питања везана за овакве случајеве, тј. за давање овлашћења другој особи ради подизања пензионих прихода.Ради се углавном о упитима шта треба урадити и каква је процедура да би то овлашћење постало валидно.

Корисник пензије или неке друге новчане накнаде може да овласти пуномоћника да у његово име прима пензију и/или новчану накнаду, кажу у ПИО Фонду. Да би све било регуларно, пуномоћје дато од стране корисника мора бити оверено и исто важи до његовог опозива или до дана смрти корисника, ако се опозив не догоди.

Из Фонда, дакле, прецизирају да уколико корисник хоће да друга особа у његово име прима пензију и (или) новчану накнаду, неопходно је да Фонду ПИО достави пуномоћје оверено искључиво код јавног бележника, односно нотара, као и доказ о пребивалишту пуномоћника.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept