Početna » ПИО ФОНД ОБЈАСНИО КО ИМА ПРАВО НА СПОРТСКИ СТАЖ! Једна ставка је кључна, обратите пажњу

ПИО ФОНД ОБЈАСНИО КО ИМА ПРАВО НА СПОРТСКИ СТАЖ! Једна ставка је кључна, обратите пажњу

Погледајте шта каже Фонд ПИО о спортском стажу

Корисник је уплаћивао доприносе по основу тога што је играо кошарку у савезном рангу.Нисам никад радио у Србији, нити у СФРЈ, али сам годинама сам уплаћивао доприносе за ПИО у Југославији, односно Србији, по основу тога што сам играо кошарку у савезном рангу (Прва и Друга лига), описао је своју ситуацију Фонду ПИО један од будућих корисника.

Он се сада интересује на који начин може да обави увид и проверу пошто нема тачну евиденцију о уплатама.

Својство осигураника по основу бављења спортом може да се призна спортисти који је био члан спортског клуба који се такмичио у савезном рангу или у спортовима у којима се такмиче појединци.

Потребно је поднети захтев за утврђивање података о стажу осигурања и својству осигураника надлежној филијали Фонда ПИО према месту пребивалишта, на основу којег се спроводи поступак и доноси решење. Уз захтев за утврђивање својства осигураника спортисте потребно је приложити званичне доказе: јавне исправе из којих се види да се лице у одређеном периоду бавило спортом (регистрација, здравствени картон, записници са утакмица и сл.).

Такође потребно је доставити и потврду – доказ којег ранга је био клуб у време када је спортиста био члан тог клуба, односно потврде матичног клуба, одговарајућег гранског и Спортског савеза Србије и доказ о школовању у време када се спортиста налазио у клубу.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept