петак, јун 21, 2024
Početna » ПИО ФОНД ОБЈАВИО: Коначна ранг-листа за пакете солидарне помоћи

ПИО ФОНД ОБЈАВИО: Коначна ранг-листа за пакете солидарне помоћи

Удружења ће на локалном нивоу обавестити пензионере о динамици поделе

од Паланка данас
0 Коментар

На огласним таблама удружења и одбора корисника пензија и филијала Фонда ПИО, закључно са данашњим даном, објављене су коначне ранг-листе за доделу пакета солидарне помоћи најугроженијим корисницима пензија, за шта средства обезбеђује Фонд ПИО.Већ од понедељка, 20. маја, отпочеће сукцесивна подела пакета онима који су остварили право на солидарну помоћ, а удружења ће на локалном нивоу обавестити пензионере о динамици поделе.


Ове године пакете ће добити око 55.000 корисника, што је око 15.000 више у односу на претходну годину.

Основни критеријум за доделу пакета за ову годину је висина пензије до 24.987,67 динара, а приликом утврђивања ранг-листе за доделу солидарне помоћи, предност су имали самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија (која не прелази најнижи износ пензије), а приоритет су имали и корисници пензија старији по годинама живота.

Изменама Правилника о друштвеном стандарду корисника пензија из марта ове године предвиђено је да се солидарна помоћ додељује корисницима пензија у виду једнообразних, стандардизованих пакета.

За овај вид друштвеног стандарда Фонд ПИО је ове године издвојио средства у висини од 111 милиона динара, док је прошле године за ове намене утрошен 51 милион динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept