ПЛАНИНАРСКА СЕКЦИЈА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Од недавно у ОШ Олга Милошевић почела је да ради планинарска секција која окупља ученике виших разреда школе.

Дугогодишња успешна сарадња са планинарским оријентиринг спортским клубом Јасеница из нашег града, овога пута проширена је и на планинарски спорт. Како ће планинарство постати и изборни предмет у нашим школама, биће ово права прилика да се припремимо за све што нас чека.
У школи су успешно одржана промотивна предавања на тему планинарског спорта, а у секцију је уписано скоро 30 девојчица и дечака.
Предвиђен је амбициозан план и програм до краја ове школске године, где ће се највише учити на терену и у практичној настави у природи.
Први излазак на пешачење планинарска секција имала је у недељу 14.марта на теренима језера Кудреч, на пешачкој стази здравља дужине 6км. Био је предиван дан и сви су се одазвали позиву за дан у природи.
Уз пешачење обрадили смо и неке теме које су важне за почетак бављења планинарством као што су: лична планинарска опрема, основе кретања у природи и по обележеним планинарским стазама, понашање приликом боравка у природи и сл. Научили смо и како су настала Кудречка језера, као и легенду о настанку назива Кудреч.
Осмеси на дечијим лицима довољно су говорили о расположењу након излета, упркос блатњавим патикама.
За рад са младим планинарима испред школе задужени су наставници Стефан Антонијевић и Марина Миладиновић, као и учитељ Душан Грашић.
Из клуба ПОСК Јасеница такође је оформљена група која ће помагати рад ове секције на челу са инструктором и лиценцираним планинарским водичем Зораном Миловановићем.
До првог изласка ван територије наше општине (10. април акција за младе на Фрушкој Гори), планира се још један излет у околини, као и набавка мајица за све чланове.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/planinarska-sekcija-os-olga-milosevic/