ПЛАНИНАРСКИ КАМП ЗА МЛАДЕ НА РАЈЦУ

Чланови планинарске секције ОШ „Олга Милошевић“ заједно са другарима из ОШ „Херој Радмила Шишковић“, ОШ „Вук Караџић“ и ПК „Победа“ из Београда освојили су врхове Рајца на седмодневном пролећном кампу за младе, одржаном од 25. априла до 1. маја.

Сваки дан започињао је јутарњом фискултуром, након које су уследиле разне активности у природи (пешачење, оријентација, расклапање и паковање шатора за боравак у природи, кретање на гелендеру и др).

Ученици су успешно завршили и основну планинарску обуку и били веома успешни у планинарској оријентацији. Оно што је ученицима било посебно интересантно био је ноћни успон на врх Рајца са ватрометом, као и дружење уз логорску ватру.

Сваки дан употпуниле су и друштвене игре попут трке у џаковима, стони фудбал, надвлачење конопца, као и караоке и маскенбал. Последњег дана на кампу спроведено је такмичење из планинарске оријентације, а након тога додељене су дипломе и захвалнице.

Пре него што су стигли својим кућама, планинари и планинарке освојили су Острвицу, један од врхова планине Рудник. Срећу и љубав који су уткани у њиховим срцима, наши млади пренели су на своје пратиоце, чланове школских тимова.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/planinarski-kamp-za-mlade-na-rajcu/