ПЛАЊАНСКИ „ЈУГОПРЕВОЗ“ ПОВЕЋАО ЦЕНЕ КАРАТА

„Југопревоз“ из Велике Плане повећао је цене аутобуских карата без сагласности Скупштине општине, преноси портал Србија данас, што је изазвало огорчење и грађана и представника локалне власти.

Повећање се односи на превоз на локалним линијама и номинално износи око 10 одсто. Стварни износ повећања је тешко утврдити зато што су цене на фреквентнијим линијама, које доносе више прихода, повећане за више, а оне мање профитабилне за мање процената.Превоз путника на локалним линијама је комунална делатност, па су послови одређивања линија, возног реда, избора превозника и цена карата у надлежности општине. „Југопревоз“ је у последњих годину дана два пута тражио сагласност општине да повећа цене, али је није добио.

Ово повећање ће значајно погодити не само путнике, већ и општински буџет, зато што општина у потпуности или делимично, зависно од категорије корисника, плаћа превоз ученицима, просветним радницима, запосленим у општинској управи и јавним предузећима.

-Ово што је урадио „Југопревоз“ је недопустиво, не само зато што представља намет на грађане и општински буџет, већ и због тога што је у питању кршење одлуке Скупштине општине, кршење уговора потписаног са општином и директно нарушавање ауторитета општине – каже Душан Марић, помоћник председника општине за Србију данас.

По њему постоје три излаза из ове ситуације: да „Југопревоз“ врати старе цене, да општина раскине уговор са „Југопревозом“ и распише нови тендер за аутобуски превоз на локалним линијама или да аминује ово повећање, „што би било и најгоре“.

Извор Србија данс

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/planjanski-jugoprevoz-povecao-cene-karata/