Početna » ПО ПРВИ ПУТ СПРОВЕДЕНО АЛКОТЕСТИРАЊЕ НА РЕКАМА

ПО ПРВИ ПУТ СПРОВЕДЕНО АЛКОТЕСТИРАЊЕ НА РЕКАМА

од Паланка данас
0 Коментар

Припадници Министарства унутрашњих послова, Јединице за безбедност на рекама, у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре – Одељењем за инспекцијске послове безбедности пловидбе, у циљу повећањa безбедности на рекама спровели су данас акцију појачане контроле учесника у воденом саобраћају.

Акција је спроведена на Дунаву и Сави и поред контроле и утврђивања испуњености услова за учествовање у воденом саобраћају, по први пут је спроведено и алкотестирање возача пловила.

Током петочасовне акције, припадници Јединице су поднели укупно четири прекршајне пријаве против четири лица. Једна особа је искључена из саобраћаја због управљања пловилом под дејством алкохола,  против двa учесника поднете су прекршајне пријаве због управљања нерегистрованим пловилом, док је против једне особе поднета пријава због глисирања.

 Министарство унутрашњих послова снажан акценат даје безбедности наших пловних путева и на њима, баш као што то чини и на свим ауто-путевима у Србији, осигурава безбедност.

 Јединица за безбедност на рекама, која је основана децембра прошле године на иницијативу  министра унутрашњих послова Александра Вулина, за десет месеци постојања одличним резултатима оправдала је одлуку о потреби њеног оснивања, посебно када је у питању спречавање кривичних дела кријумчарења нафта и нафтних деривата, као и дувана и дуванских производа.

Преданим и ангажованим радом  Јединице одузето је 70 тона нафте и нафтних деривата, преко 2000 килограма дувана и преко 220.000 боксова цигарета без акцизних маркица, а као посебан резултат издваја се рекордна заплена око 50 тона цигарета на броду у луци Прахово, која је производ заједничког рада Јединице за безбедност на рекама, Управе криминалистичке полиције и Управе царина.

Фото МУП Србије

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept