ПО ТРАДИЦИЈИ УЧЕНИЦИМА ПОДЕЉЕНЕ ЂАЧКЕ КЊИЖИЦЕ НА ВИДОВДАН

Већ традиционално 28. јуна, на Видовдан ђаци у Србији добијају сведочанства и ђачке књижице. Свечано и весело било је и у свим паланачким школама, посебно у нижим разредима основних школа.

Иако су већ извесно време ђаци на распусту, од данас могу потпуно да се предају чарима лета и одмора јер су добијањем књижица и сведочанстава и званично добили потврду онога што су током школске године радили. Успеху се подједнако радују и мали и они нешто старији школарци.

У ОШ ХИМ свечано су уручене Вукове дипломе најбољим ђацима а за ђака генерације је проглашена Љубица Милосављевић која је награђена и лап-топ рачунаром док је проглашен и спортиста генерације а то је била атлетичарка Тијана Димић која је добила ваучер продавнице спортске опреме Ђак на 10.000 динара.

Ученици ОП ХРШ су овај свечани чин обавили у Великој сали СО Паланка а ђак генерације је Мина Вулетић која је такође награђена лап-топ рачунаром.

Слична атмосфера је била и у другим градским и сеоским школама где су ђацима дељене књижице и награде.

Без обзира да ли ће негде путовати или распуст провести у граду, сви се без изузетка радују одмору и дружењу са пријатељима.

Осим за ђаке овај дан изузетан је и за учитеље и наставнике.

Након овог часа школске клупе и учионице остаће празне све до првог септембра и првог школског звона када ће се дечија граја и смех поново уселити и почети нова школска година.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/po-tradiciji-ucenicima-podeljene-djacke-knjizice-na-vidovdan/