ПОБЕДА КОШАРКАШИЦА СИСТЕМА У НИШУ

У 13. колу Друге лиге Србије група Југ, кошаркашице Система су декласирале нишки Студент резултатом 107:51(22:13,32:13,30:8,23:17)
По речима тренера Станошевића,победа ниједногтренутка није долазила у питање,знатно је побољшан шут испод коша и са средње дистанце а убачено је и 8 тројки, број изгубљених лопти је сведен на само 7 а преузето је чак 20 лопти агресивном игром.

Андријана Васовић је решетала кош из свих позиција и вероватно је са 47 поена поставила рекорд све четири групе друге лиге
Младе кошаркашице су већ стасале за играње у другој лиги, навикле су се на грубљу игру пуну контаката и нарочито на критеријум суђења.

Стрелци за Систем: Андријана Васовић 47 (3 тр), Нина Kовачевић 18, Вања Рашић 12п (1 тр), Јелена Тодоровић 8, Савета Михаиловић 7 (1 тр), Маја Рашић 7, Срна Радишић 6, Јована Глишић 2 поена.
Ово је друга победа за редом на гостујућем терену, у првом делу првенства екипа Ниша је једва побеђена у Паланци са само 8 поена разлике.
У следећем колу у суботу у 13 часова у хали Вук, угостиће младу екипу из Kрушевца где се очекује трећа узастопна победа.
По речима тренера и даље немају помоћ локалне самоуправе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pobeda-kosarkasica-sistema-u-nisu/