„ПОБЕДЕ И ПОБЕДНИЦИ“ ТРИБИНА У БИБИОТЕЦИ „МИЛУТИН СРЕЋКОВИЋ“ У СУБОТУ 19. МАЈА

Ове године цео свет обележава крај Првог светског рата. Kао и у сваком сукобу, неко је на крају извојевао епитет победника, а неко губитника. Спадамо у оне који су из Великог рата изашли као победници, али не желимо да то буде победа коју славимо ове године, зато што ниједан рат не може имати срећан крај, а свака ратна победа долази уз високу цену.
Инспирисани великим жртвама које је становништво поднело тежећи да гради слободнији и праведнији свет, ми желимо да обележимо неке личне, интимније и хумане победе, победе које немају никакве везе са тим на ком смо месту завршили, нити да ли смо поразили некога на путу до циља. Желимо да обележимо победу као надмашивање самог себе. Желимо да обележимо појединачне победе у животу, уметности, просветитељству, култури, науци, у свему што чини свет око нас садржајнијим, важнијим и вреднијим.

Овогодишња тема 15. Ноћи музеја, која се обележава 19. маја је Победе и победници. Тим поводом у Библиотеци Милутин Срећковић у Смедеревској Паланци у суботу 19. маја од 18.30 часова на ту тему ће говорити Александар Обрадовић теолог и Немања Девић историчар.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pobede-i-pobednici-tribina-u-bibioteci-milutin-sreckovic-u-subotu-19-maja/