ПОЧЕЛА АДАПТАЦИЈА И САНАЦИЈА АМБУЛАНТЕ У АЗАЊИ

Дана 25. децембра 2020. године, почела је комплетна санација и адаптација здравствене амбуланте Дома здравља у Азањи. У ову амбуланту деценијама није значајно улагано, столарија је била прастара, а кров је прокишњавао. Пројекат подразумева исправљање скоро свих недостатака из претходног периода.

Санација подразумева замену комплетне столарије савременом ПВЦ столаријом (што је већ учињено), постављање нових олука (хоризонталних и вертикалних, што је такође већ учињено), санацију крова, комплетно унутрашње кречење и занављање масне фарбе на зидовима, реконструкцију оба тоалета (за пацијенте и за особље – постављање зидних и подних керамичких плочица, нових санитарија, као и бојлера за топлу воду на свим точећим местима), постављање ЛЕД расвете, итд.

У другој фази адаптације и санације, која је планирана за пролеће 2021. године, планирано је постављање термоизолације и сређивање фасаде на комплетном објекту.

Амбуланта ће све време санације и адаптације нормално радити у прилагођеним условима у делу амбуланте, те молимо наше осигуранике за разумевање. Након комплетне санације и адаптације имаће на располагању практично потпуно нову амбуланту.

Дом здравља Смедеревска Паланка ову адаптацију и санацију финансира средствима добијеним од Министарства здравља Републике Србије, а велики део средстава обезбедила је локална самоуправа (општина Смед. Паланка) и без тих додатних средстава пројекат никако не би могао да буде спроведен до краја.

Још једном се најсрдачније захваљујемо локалној самоуправи и Месној заједници Азања што адекватно брину о унапређењу здравствене заштите становника наше општине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocela-adaptacija-ambulante-u-azanji/

2 comments

    • Bios on 27/12/2020 at 16:54

    Dobro ste se setili …

      • Neko iz mase on 27/12/2020 at 19:56

      Setili se kad se odselio svako ko je imao gde….

Komentari su onemogućeni.