ПОЧЕЛА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ДОБРОВОЉНИХ ПРИЛОГА ЗА КУПОВИНУ ПОЛИЕЛЕЈА ЦРКВИ У БАШИНУ

Поштовани суграђани,
црква „Светих великомученика Kозме и Дамњана“ налази се у Башину. Грађена је пуних пет година посвећеним и сложним радом великог броја како самих мештана тако и добрих људи. Освештана је сада већ далеке 1998. године и тада је почела са радом. Због недостатка финансијских средстава у цркву дуго година није улагано све до 2015. године када је успешно на иницијативу мештана покренута добротворна акција прикупљана прилога за осликавање иконостаса у самој цркви. Акција је успешно спроведена. Осликан је Иконостас у цркви а од преосталог новца постављене су плочице на галерији и окречена је целокупна унутрашњост цркве. Хвала свима који су учествовали у овој акцији.
Овим путем Вас обавештавамо да се акција наставља.

На предлог неколицине верника, црквени одбор одобрио је покретање друге по реду добротворне акције. Овога пута предложена је куповина Полијелеја ( Великог висећег лустера са доста светиљки, украшен мноштвом икона), који би красио унутрашњост саме цркве. Вредност Полиелеја са сијалицама је приближно 180 000 динара. Обзиром да смо претходну акцију веома успешно реализовали, надамо се да цемо успети да прикупимо довољно средстава. Црква као место саборности, заједништва и огледало нашег хришћанског и православног идентитета, насушна је потреба нас самих и покољења која долазе, а према којима имамо обавезу да им у аманет оставимо очување наше вере. Зато позивамо све појединце, организације, компаније како из земље тако и из иностранства , уколико су у могућности и ако желе,да нам се придруже и помогну да се ова акција успешно реализује .

Они који нису у могућности да нам лично уруче прилог за цркву, а имају вољу и жељу да буду део ове добротворне акције, могу то учинити уплатом на рачун цркве:
205-225681-08 (Kомерцијална Банка).
Сврха уплате: Донација за Полијелеј

За све додатне информације можете се обратити нашем свештенику Раденку Глигоријевић на телефон 064-20-93-674 .

Хвала унапред свим верницима на несебичном залагању.

У прилогу Вам достављамо пример налога за уплату и налога за пренос.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocela-akcija-prikupljanja-dobrovoljnih-priloga-za-kupovinu-polieleja-crkvi-u-basinu/