Početna » ПОЧЕЛА ИСПЛАТА НОВЕ ПОМОЋИ ДРЖАВЕ, ОВО СУ СВИ ДЕТАЉИ: Ево ко може да преда ЗАХТЕВ и какве БЕНЕФИЦИЈЕ му следују

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА НОВЕ ПОМОЋИ ДРЖАВЕ, ОВО СУ СВИ ДЕТАЉИ: Ево ко може да преда ЗАХТЕВ и какве БЕНЕФИЦИЈЕ му следују

ПОЧЕЛЕ су исплате финансијске подршке пацијентима са ретким болестима и породицама оболелих у виду три врсте ваучера.

од Паланка данас
0 Коментар

Оливера Јововић из Групе за унапређење квалитета живота породица особа са ретким болестима рекла је за Танјуг да је пријављивање за помоћ и подршку пацијентима са ретким болестима почело 29. јануара и да је до сада пристигло више од 1.000 захтева, од чега су 534 пријаве биле са комплетираном документацијом, те су за те пацијенте Институту за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ послати упити.– Од 534 упита, 128 пацијената је уписано у Регистар оболелих лица са ретким болестима. До сада је израђено 40 решења и кренуле су исплате – рекла је Јововић.

Она је навела да се прво креће са исплатом једнократне новчане помоћи, а да, када је реч о ваучерима за лекове и медицинска средства, као и ваучерима за рехабилитацију и рекреацију, они ће у наредном периоду бити послати на кућне адресе пацијената за оне за које су израђена решења.

– Такође као често питање добијамо и то на који начин ће решења стизати, решења такође пацијентима стижу на кућну адресу – рекла је Јововић.

Објаснила је да је могуће пријавити се за све три врсте помоћи, да је процедура прилично једноставна и да се све информације налазе на сајту Министарства за бригу о породици и демографију, где постоји одељак подршке оболелима од ретких болести.

– Ту се налазе сва три обрасца, као и ворд документ где је објашњено на који начин се остварију ове бенефиције – каже Јововић.

Према њеним речима, једнократна финансијска помоћ износи 25.000 динара, ваучери за куповину лекова и медицинских средстава су у износу 35.000 динара, а ваучери за рехабилитацију и рекреацију у износу од 50.000 динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept