ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ШКОЛЕ „НИКОЛА ТЕСЛА“ У ГОЛОБОКУ

Након што је у току лета срушена стара зграда основне школе „Никола Тесла“ у Голобоку, радови који подразумевају изградњу потпуно новог објекта су почели. То је, обраћајући се јавности путем свој профила на друштвеној мрежи Фејсбук, потврдио председник паланачке општине Никола Вучен.

„Са великим задовољством желим да најавим почетак радова на изградњи нове школе “ Никола Тесла“ у Голобоку. У јаком невремену 2018. године стара школа је потпуно уништена и није више била безбедна за наставу. Због великих проблема које смо имали у буџету наше Општине те 2018. године могли смо само да слегнемо раменима и обећамо деци и мештанима Голобока да ћемо пробати што пре да кренемо у обнову школе.

Данас је ситуација потпуно другачија, боримо се ми и даље са реповима које вучемо од предходних власти и дугова које су оставили, али смо успели да уз помоћ државе и лично залагање Александра Вучића ситуацију са буџетом ставимо под контролу. Сва средства у износу од 12 милиона динара обезбедили смо из нашег буџета за прву фазу изградње нове школе. Уштедели смо и одлучили да финасирамо у будућност наше деце, а школа у Голобоку биће једна од најмодерних школа у нашој Општини. До краја године план је да се стави под кров, а онда идемо даље. Хвала свим мештанима Голобока на стрпљењу, ми ћемо се потрудити да испунимо све оно што смо обећали. Живела Србија“, закључио је Вучен.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocela-izgradnja-skole-nikola-tesla-u-goloboku/