ПОЧЕЛА ЈЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА ЗА ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Нова школска година за основце и средњошколце у Србији почела је данас, а у 33 школе широм земље, уписана су и 344 ђака мигранта. 

Календаром образовно-васпитног рада за основне школе прво полугодиште почиње данас и завршава се 31. јануара 2019. године. Друго полугодиште почеће у понедељак, 18. фебруара 2019. године, а завршиће се у петак, 31. маја за ученике осмог разреда, односно у петак, 14. јуна за ученике од првог до седмог разреда. Ученици у централној Србији имаће у наредној школској години четири распуста – јесењи, зимски, пролећни и летњи распуст. Ученици у Војводини имаће један распуст мање, јер је изостављен јесењи распуст. На прву кратку паузу – јесењи распуст, ученици ће већ у новембру и тај распуст трајаће четири дана, од 9. до 12. новембра. Зимски распуст за ученике у Војводини, према образовно-васпитном календару који доноси Покрајински секретаријат за образовање, почиње 24. децембра, а завршава се 14. јануара 2019. године. За ученике у остатку Србије распуст је подељен у два дела. Први део почиње у четвртак, 3. јануара, а завршава се у уторак, 8. јануара 2019. године. Нерадни ће бити и 1. и 2. јануар због Нове године. Други део зимског распуста почиње у петак, 1. фебруара, а завршава се у четвртак, 14. фебруара 2019. године. На зимски распуст се наслања и Дан државности, те ће тако друго полугодиште почети 18. фебруара. За ученике у Војводини пролећни распуст почиње од петка, 19. априла и траје до четвртка, 2. маја, док за ђаке у остатку Србије почиње у уторак, 30. априла и траје до 3. маја.

За ученике осмог разреда предвиђено је да пробни завршни испит полажу 12. и 13. априла, а завршни испит полагаће у понедељак, уторак и среду 17, 18. и 19. јуна.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocela-je-nova-skolska-godina-za-osnovce-i-srednjoskolce/