Početna » ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА – МИХАЈЛОВАЦ

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА – МИХАЈЛОВАЦ

од Паланка данас
0 Коментар
Данас су почели радови на комплетној ревитализацији регионалног пута Смедеревска Паланка – Михајловац у дужини од 20 километара. Овај регионални правац радиће се од краја булевара Краља Петра Првог на Колонији, улицом Црвене армије кроз села Грчац, Голобок и Влашки До. Инвеститор радова је предузеће „Путеви Србије“, а извођач радова предузеће „Аутопутеви Србије“. Укупна вредност радова овог великог и веома значајног пројекта за нашу општину је око 900 милиона динара са ПДВ-ом.Овај регионални пут, како је раније најавио председник Вучић, требало је да се ради у дужини од 12 километара. Захваљујући председнику који је сагледао значај овог путног правца, који спаја општину Смедеревска Паланка и Град Смедерево, одлучено је да се реконструкција ради у дужини од 20 километара.
У оквиру премера радова који је урадило предузеће „Путеви Србије“ није планирана изградња тротоара од улице Црвене армије до скретања за Ново старо гробље. У овом делу града неопходна је изградња тротоара због густе насељености и деце која похађају оближњу школу. Из тог разлога локална самоуправа је обезбедила додатних 10 милона динара за изградњу тротоара.
Председник Србије Александар Вучић је још једном показао да и поред веома тешке ситуације у свету и великих притисака који су усмерени на нашу земљу, да је државник који брине о развоју и напретку своје државе, једнако и о већим и мањим срединама.
За разлику од других државника који су давали лажна обећања не марећи за пропадање овог краја, председник Вучић све што је обећао и најавио реализовано је у рекордном року. Данас се наставља реконструкција путне инфраструктуре у нашој општини, и зато му дугујемо велику захвалност.
Потсећамо грађане да је у протекле четири године председник Вучић нашу општину посетио пет пута, да је у том прериоду релизовано много инфраструктурних пројеката који су нашу општину довели до видног опоравка и развоја и стварању услова за бољи и квалитетнији живот свих наших суграђана.
У протекле четири године реконстрисани су регионални путни правци према Тополи, Великој Плани, Азањи и Селевцу и сада пут према Михајловцу. Добра сарадња локалне самоуправе и ресорних министарстава Владе Републике Србије помогла је у реализацији великих инфраструктурних пројеката. Добра сарадања и свакодневна комуникација омогућиће нам и у наредном периоду доста нових пројеката који ће за будуће генерације створити боље и квалитетније услове за живот и рад у граду у коме су рођени, одрасли у коме ће радо остати.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept