Početna » ПОЧЕЛА УПИСНА ГРОЗНИЦА За упис ученика у средњу школу планирано 72.522 места

ПОЧЕЛА УПИСНА ГРОЗНИЦА За упис ученика у средњу школу планирано 72.522 места

Пријемни испити за упис у специјализована одељења средњих школа трајаће до 19. маја, а из Министарства просвете данас су навели да у овим школама има 4.928 слободних места, као и да се пријавило 7.200 кандидата.

од Паланка данас
0 Коментар

Како је саопштило Министарство просвете, пријемни испити се организују ради провере посебних склоности које су потребне за упис у уметничке, балетске, музичке школе, специјализована одељења гимназија и специјализоване гимназије (Филолошка, Спортска и Математичка).Ђаци који желе да се упишу у балетску и музичку школу полагаће испит 17, 18. и 19. маја од 10 часова.

Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику, физику, као и ђаци са посебним способностима за географију и историју испит је заказан за 18. мај.

За упис у билингвална одељења пријемни ће се одржати 18. и 19. маја.

Они који желе да упишу Математичку гимназију и специјализована математичка одељења решаваће задатке 19. маја од 10 до 12 часова.

Прелиминарни резултати пријемног испита (детаљна обавештења у средњим школама које спроводе пријемни испит) биће од 13 до 21. маја.

Коначни резултати пријемних испита биће објављени од 14. до 22. маја.

Из Министарства просвете истичу да припеме за завршни испит, који ученици полажу на крају школске године, теку по плану.

Навели су да је одржан пробни завршни испит, као и да су ученици имали прилику да се упознају са процедурама и провере своје знање пред одржавање завршног испита који је планиран за 17, 18. и 19. јун.

За упис ученика у први разред средње школе за школску 2024/2025. годину планирано је 72.522 места.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept