ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА У ПАЛАНАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

domzdravlja-vakcineДом здравља у Смедеревској Паланци је почео сезонску вакцинацију против грипа, а вакцинација се обавља како у самој установи тако и у истуреним сеоским амбулантама. За потребе грађана општине Паланка, ове године је обезбеђено 1.500 доза вакцина, што је на нивоу требовања последњих неколико година и по мишљењу надлежних реална потреба за вакцинама.

Приоритет ће као и ранијих година имати старији од 65 година, оболели од плућних болести, срца, шећерне болести и други. Вакцине су бесплатне, а пацијенти ће моћи да их приме сваког радног дана.

 Ово је редовна вакцинација против сезонског грипа. Наилази период када се по правилу повећава број оболелих, па се апелује на ризичне групе да приме заштиту, вакцину могу примити и деца старија од шест месеци као и труднице у другом и трећем месецу трудноће.

Од документације је потребно да понесу оверену здравствену књижицу и медицинску документацију о евентуалним болестима и да се јаве код свог изабраног лекара.

Надлежни у паланачком Дому здравља истичу да ће одређени број вакцина бити дистрибуиран у сеоским амбулантама како би се покрио и тај слој становништва општине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocela-vakcinacija-protiv-sezonskog-gripa-u-palanackom-domu-zdravlja/