ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ ЗА ТРЕЋИ УПСХИФТ-МЛАДИ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ МОГУ ДА КОНКУРИШУ

Програм УПСХИФТ је намењен младима који желе да мењају свет почевши од промена у својој околини. Стицање нових знања и вештина које нису доступне у формалном образовању је главни и нераздвојни део програма, који подстиче на проактиван приступ решавању неадресираних проблема у локалним заједницама. Овај програм се по трећи пут реализује у Србији, а спроводи га непрофитна организација Разливалиште у сарадњи са УНИЦЕФ Србија. Програм пружа менторску и финансијску подршку током трајања пројекта. Сви заинтересовани могу пријавити проблем који желе да реше на сајту УНИЦЕФ Србија. Проблем треба бити везан за окружење у коме се налазе, било да је еколошке, образовне, социјалне или друге природе. Најбољих 16 идеја добиће могућност да учествују на дводневним онлајн радионицама 18. и 19. јула на којима ће добити прилику да развијају своја решења. Најбољих 8 тимова добијају финансијску подршку у износу до 2000 ЕУР и наставак рада са ментором како би реализовали идеје на којима су вредно радили.

Након првог УПСХИФТ-а посвећеном младима у Београду и другог посвећеном младима у Новом Саду, трећи УПСХИФТ отворен је за све младе на територији јужне и источне Србије (Ниш, Лесковац, Смедерево, Врање, Пожаревац, Зајечар, Пирот, Бор, Прокупље, Смедеревска Паланка). Позивамо све младе узраста 13-19 година да се пријаве путем форме. Рок за пријаву је 28. јун.

Један од главних циљева пројекта је инклузија младих из осетљивих група и оних којима су овакве прилике теже доступне, тако да посебно охрабрујемо и позивамо младе који припадају расељеним лицима, лицима са инвалидитетом и угроженим групама, да се пријаве за учешће!

УПСХИФТ је глобални програм који по трећи пут у Србији организује непрофитна организација Разливалиште у сарадњи са УНИЦЕФ Србија, у оквиру заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије у и између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије“ који спроводе УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСЦО, а финансира га Фонд УН-а за изградњу мира (УН ПБФ).

За све додатне информације посетите сајт Разливалишта.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocele-prijave-za-treci-upshift-mladi-smederevske-palanke-mogu-da-konkurisu/