Početna » ПОЧЕЛИ СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ И ВАКЦИНАЦИЈА ОСНОВАЦА

ПОЧЕЛИ СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ И ВАКЦИНАЦИЈА ОСНОВАЦА

Систематски прегледи и вакцинација ђака седмог разреда основних школа вакцином против дифтерије и тетануса, који се спроводе према календару обавезне имунизације у 14. години, почели су ових дана, пише Танјуг.

Реч је о прегледима који почињу сваке године у октобру, али ће трајати током целе школске године.

За ову новинску агенцију говорила је начелница службе за здравствену заштиту деце Дома здравља “Др Милутин Ивковић” на Палилули, Анета Јовановић.

Према њеним речима, раде се систематски прегледи који обухватају мерење телесне тежине, односно висине, процену статуса ухрањености детета, вакциналног статуса и здравственог стања деце и уколико се нађе неки проблем они се упућују на даљу дијагностику.

Према стручно-методолошком упутству и календару обавезне имунизације предвиђене су вакцине против дифтерије и тетануса које су обавезне у четрнаестој години, за ђаке седмог разреда, али и деца која су сада осми разред и нису обавили прошле године, могу да се и сада јаве, рекла је др Јовановић и додала да су од јуна месеца, почели и са препорученом вакцином против хуманог папилома вируса – Гардасил 9 вакцином.

Танјуг

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept