ПОЧЕЛО ПОСТАВЉАЊЕ УСПОРИВАЧА БРЗИНЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ХОРИЗОНТАЛНЕ СИГНАЛИЗАЦИЈЕ

Средствима локалне самоуправе у Смедеревској Паланци пред почетак школске године почело је са уређењем саобраћајне сигнализације. У улици 1. српског устанка код ОШ ХИМ постављени су успоривачи брзине популарни „лежећи полицајци“ и то у делу код парка и код Градске апотеке. Овим ће саобраћај знатно успорити у овом делу где је фреквенција деце изузетно велика током школске године.

Такође се приступило и обележавању хоризонталне сигнализације па су тако обележена аутобуска стајалишта а у плану је и постављање нових 60 саобраћајних знакова што ће омогућити саобраћајној полицији да санкционише оне који се буду оглушили о саобраћајне прописе.

У плану је и постављање доплер радара, који су већ набављени, такође у најпрометнијим улицама  и то у зонама у близини школа као и у Булевару Краља Петра првог где се најчешће због ширине пута и великог правца развијају велике брзине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocelo-postavljanje-usporivaca-brzine-i-obelezavanje-horizontalne-signalizacije/