ПОЧЕО КОНКУРС ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ „ЕВРОПА И ЈА“

Изашло је дванаесто издање Европског дневника који већ традиционално прати конкурс за средњошколце „Европа и ја“ чији је рок за пријаву 07. фебруара.

Као и сваке године, очекује се да ученици имају ментора – наставника или наставницу, који предаје у тој школи а најбољих 15 очекују вредне награде као што је путовање у једну земљу чланицу ЕУ у првој половини 2022. године, како би из прве руке осетили како изгледа свакодневни живот у ЕУ.

Најбоље радове одабраће заједно гласови публике и стручни жири, а од 10. фебруара до 1. марта 2022, заинтересовани ће моћи да гласају за своје фаворите на платформи Европског дневника.

Овогодишњим конкурсом предвиђено је пет такмичарских категорија, кроз теме – ЕУ и Србија, ЕУ у мом свакодневном животу, Митови о ЕУ, Људска права- моја права, Животна средина и климатске промене су важне.

До сада је преко 400 средњошколаца учествовало у конкурсу, а преко 600.000 средњошколаца се до сада сусрело са Европским дневником, захваљујући сарадњи Делегације ЕУ у Србији са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством за европске интеграције.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poceo-konkurs-za-srednjoskolce-evropa-i-ja/