Početna » ПОЧЕО ПОНОВНИ ПОСТУПАК ЗА УБИСТВО СТЕФАНА ФИЛИЋА

ПОЧЕО ПОНОВНИ ПОСТУПАК ЗА УБИСТВО СТЕФАНА ФИЛИЋА

од Паланка данас
0 Коментар

Данас је у Вишем суду у Смедереву почео поновни поступак за убиство Стефана Филића(19), а све због враћања предмета од стране Апелационог суда на додатну дораду.

Одржано је припремно рочиште на коме Више јавно тужилаштво остаје при свом ставу, а то је да су Стефана заједничким деловањем и радњама лишили живота Никола Бојовић и Митар Пандуревић, при безобзирном и насилничком понашању.

Одбрана Митра Пандуревића тражила је изузеће вештака Дејана Ћирковића као и целокупну и једину релевантну установу НKТЦ која је надлежна за обраду и вештачење. Суд је одбацио тај захтев сматрајући га неоснованим јер се на тај начин омаловажава и побија рад вештака и установе.
Одбрана је такође тражила поновно гледање снимка, не овог већ постојећег, него неког њиховог са наводно бољом резолуцијом. Суд ће то на следећем претресу одлучити о томе да ли ће тај евентуални снимак уврстити у доказе и у ком ће правцу кренути суђење.

Следећи претрес је заказан за 6. децембар где ће се знати који ће докази евентуално бити изведени.

– Ми, Стефанова породица смо поново на самом почетку. Није лако, али морамо да останемо јаки, то дугујемо Стефану и свим жртвама које су страдале од руку бахатих актера. Дугујемо и овој деци која су поред нас и очекују правду. Није само Стефану прекинут живот, већ и њима је промењен из корена. Kада су највише требали да буду безбрижни и весели, њима је наметнуто да одрасту преко ноћи – каже Стефанов отац.
Он додаје да не очекују нека велика одступања ни у поновљеном поступку, јер су и раније докази били врло јасни.

– Не могу да кажем да смо задовољни ни претходно изреченом казном, али смо је негде прихватили јер је закон такав какав јесте. Ниједна казна коју буду добили не може да нам врати првенствено сина, а онда и онај безбрижан и скроман живот који смо водили, а посебно и пакао кроз који пролазимо. Многи на сву срећу не могу ни да замисле како је тешко и незамисливо гледати свог непомичног сина у болничкој постељи, љубити му ноге само да преживи, а онда отићи у мртвачницу и потврдити његов нестанак. Не, то не може ниједна казна да надомести, али би нам био неки вид олакшања ако би били кажњени у складу са законом – каже Стефанов отац.

 

Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept