ПОЧЕО ЗИМСКИ РАСПУСТ

За ученике основних и средњих школа у Србији данас се завршава прво полугодиште и почиње зимски распуст, а министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић истиче да се прво полугодиште завршава у отежаним околностима због пандемије ковид-19, али да су образовне институције показале изузетну виталност, а просветни радници пожтвовање.

“У ситуацији која је комплексна и захтева висок ниво разумевања, толеранције и прилагођавања, образовне институције показале су изузетну виталност, а просветни радници пожртвовање и честитам им на томе”, навео је Ружић у саопштењу за медије.

Он је ученицима поручио да се одморе током зимског распуста и да слободно време испуне квалитетним садржајима- књигом и игром, али да воде рачуна о епидемиолошким мерама како би, нагласио је, спремни кренули у нове изазове у наредном полугодишту.

Ружић је навео да смо сви свесни да ученицима највише недостаје уобичајено дружење у школи и непосредна комуникација са вршњацима и наставницима.

Министар је захвалио родитељима на поверењу и разумевању, а посебно на подршци коју пружају не само својој деци у учењу, напредовању и развоју, већ и остваривању квалитетног образовно-васпитног рада.

Нагласио је да се епидемиолошка ситуација прати свакодневно и интензивно у сарадњи са надлежним институцијама и органима, те ће се у складу са констатованим променама предузимати одговарајуће мере.

“Да би се рад школе одвијао као у редовним околностима, потребно је да се за то стекну у потпуности безбедни услови. Наша је нада и жеља, као и ваша, да се ситуација што пре нормализује и да се у школском дворишту поново зачује уобичајена дечја граја”, навео је министар.

Зимски распуст за ученике основних и средњих школа завршава се 15. јануара 2021. године, а друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poceo-zimski-raspust/