ПОЧЕТКОМ НАРЕДНЕ НЕДЕЉЕ ДЕТAЉИ О НАСТАВИ ОД СЕПТЕМБРА

Будући да се ближи почетак школске године, чланови Кризног штаба данас су разговарали о моделима наставе са премијерком Аном Брнабић и министром просвете Младеном Шарчевићем, а сви детаљи о новој школској години биће познати почетком следеће недеље.

„Ближи се почетак школе и сви изазови у вези са превенцијом ширења корона вируса. Данас смо имали продуктиван састанак, који се односио на прављење најоптималнијег модела за похађање наставе у основним и средњим школама“, рекла је заменица директора Института „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић.

При томе се, како је рекла, узимају у обзир сви резултати дошадашњих истраживања о корона вирусу и разматрају искуства свих земаља које су организовале наставу за време пандемије.

„Имамо јасне смернице, руковођени искључиво принципима медицине који су засновани на доказима. Остало је да усагласимо још пар елемената, а о техничким детаљима бићете обавештени почетком следеће недеље“, рекла је Кисић Тепавчевић.

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић најавила је да ће у уторак бити саопштена коначна одлука о наредној школској години, али да су најближи томе да од 1. септембра ђаци од првог до петог разреда похађају наставу у школама.

Брнабић је, гостујући на ТВ Прва, рекла да Министарство просвете ради на упутству и да ће у понедељак бити одржан финални састанак, коју ће Кризни штаб у уторак усвојити.

– Најближи смо томе да од 1. септембра ђаци од првог до петог разреда похађају наставу у школама – рекла је она.

Након тога, каже, министар просвете обавестиће јавност како ће изгледати настава у предстојећој школској години.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocetkom-naredne-nedelje-detlji-o-nastavi-od-septembra/