ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА ПО 30 ЕВРА ГРАЂАНИМА ОД ПОНЕДЕЉКА 1. НОВЕМБРА

Исплата 30 евра новчане помоћи свим пунолетним држављанима Србије у циљу ублажавања последица пандемије коронавируса почиње у понедељак, а новац ће прво бити уплаћен пензионерима и примаоцима новчане социјалне помоћи, рекао је министар финансија Синиша Мали.

„Осталим пунолетним грађанима који су испунили услове за овај вид новчане подршке државе, новац ће бити уплаћен 2. и 3. новембра. Укупно, реч је о више од 5,7 милиона грађана, од чега 1,6 милиона пензионера. Свако ће добити по 3.527 динара“, навео је Мали у саопштењу.

Он је подсетио и да ће средином децембра сви пунолетни грађани добити нову помоћ од 20 евра, као и да ће пензионери почетком 2022. године добити још по 20.000 динара.

Министар је објаснио и да ће новчана помоћ од 20 евра бити аутоматски уплаћена свима који су се пријавили за претходну помоћ и да није потребна додатна пријава.

Додао је да остали грађани Србије, који су у међувремену стекли право на помоћ, или се нису раније пријављивали, могу да се пријаве за 20 евра на порталу Управе за трезор, од 15. до 30. новембра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocinje-isplata-po-30-evra-gradjanima-od-ponedeljka-1-novembra/