ПОЧИЊЕ КУПОВИНА УЏБЕНИКА И ШКОЛСКОГ ПРИБОРА

Традиционално, од средине августа родитељи крећу у набавку уџбеника и школског прибора, како би малишани спремно дочекали почетак школске године. Полице књижара и маркета испуњене су школским прибором чије се цене драстично разликују. Мала свеска кошта од 10 до 300 динара.

 Завршна реч у одабиру школског прибора свакако је препуштена малишанима, а свако од њих има своје приоритете у избору.

У мегамаркетима полице су препуне школског прибора. Мале свеске се могу пазарити од 10 динара по комаду до више од 300 динара, у зависности од дезена и произвођача. Свеска А5 формата са меким корицама је око 70 динара, са тврдим 120, док се укоричене свеске могу купити по цени од 225. Неке коштају и 700 динара.

Прибори за писање и цртање могу се наћи и за неколико десетина динара, а они познатијих произвођача и за неколико стотина динара. У зависности од облика, пернице се продају по цени од 450 до 2.800 динара, а цена ранчева најчешће се креће у распону од 1.000 до 5.000 динара.

Један од најтраженијих производа свакако су и фломастери, од светлуцавих до оних за шарање тканине. Избор је свакако богат, шест комада стаје 100 динара, 20 комада 585, а 24 се могу наћи и по цени од 745.

Продавци истичу да девојчице углавном бирају шљокице, розе и љубичасте боје, а дечаци се одлучују за омоте са сликама аутомобила, ликовима фудбалера или јунака цртаних филмова.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocinje-kupovina-udzbenika-i-skolskog-pibora/