ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

Након трогодишње припреме документације и израде пројекта, реконструкција ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци коначно почиње.

Предузеће W.D. Concord West  из Београда, које ће изводити радове, почело је да поставља заштитну ограду и доноси опрему за рад. Према информацијама на табли која је постављена званичан почетак радова је 8. јун 2020. год. док је рок за завршетак 3. јануар 2021. године, значи да би пре Божића требали да имамо готову болницу.

Реконструкција ће се радити у три фазе , прва фаза која која ће ускоро кренути подразумева замену крова, комплетну столарију, фасаду, наткривање и изградњу пријема , израду терасе, опремање и све оно што спада у машинске радове. Друга и трећа фаза подразумевају изградњу и опремање потпуно новог блока укупне површине преко 5000 м2. Изградња новог болничког блока ће омогућити проширење расположивих капацитета као и изградњу нових савремених операционих сала у којима ће се вршити захвати који до сада нису били могући.

Укупна средства која ће Влада Републике Србије преко Канцеларије за јавна улагања уложити у нашу болницу прелазе три милијарде динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocinje-rekonstrukcija-ob-stefan-visoki/

1 comment

    • Mirko on 24/05/2020 at 21:03

    po koji put?

Komentari su onemogućeni.