ПОЧИЊУ РАДОВИ НА, И У МУЗЕЈУ

Током викенда у Народном музеју у Смедеревској Паланци, тачније на самој фасади, отпочети су радови који ће, у разним фазама, трајати до почетка зиме.

Шпалетне и солбанци око прзора на спрату, као и делови фасаде који су „отпали“ ће се поправљати у складу са постојећим изгледом, а затим ће се вршити замена старих и постављање нових прозора у приземљу. Ови столарски радови изводиће се и на Галерији модерне уметности, која ће добити нови излог ка улици, али и нову унутрашњу столарију.

Овај пројекат, добијен од Минстарства културе и информисања у 2015. години, је тек сада дошао у завршне радове, па се из Музеја посебно захваљују локалној самоуправи на челу са председником Николом Вученом, као и одељењу за финсије и господину Милану Тркљи.

Иначе, као што смо већ извештавали, а како су нас подсетили из Музеја, пројекти Народног музеја у Смедеревској Паланци који се односе на унутрашњу гасну инсталацију и нову расвету са новим плафонима и опремом, добијени такође од Министарства културе и информисања у оквиру конкурса „Градови у фокусу“, су у завршној фази, тако да се у јесењим месецима могу очекивати опсежни радови на, и у читавом Музеју.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocinju-radovi-na-i-u-muzeju/

1 comment

    • Све фасаде средити on 20/09/2018 at 00:59

    Лепа вест! Треба убрзано средити и фасаде на Конаку, Шах клубу, Деловођиној згради, ТЦ Облик, вили у Француској, старим зградама у пешачкој зони, зградама на Кисељаку, а ПОСЕБНО пар прелепих зграда Старе чаршије. Паланка има врло мало сачуваних старих здања. Не допустите да пропадну!

    Када ће се „ископати“ стари мост?

Komentari su onemogućeni.