Početna » ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ Д.Н. ЗА УБИСТВО МАЈКЕ ЧЕКИЋЕМ

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ Д.Н. ЗА УБИСТВО МАЈКЕ ЧЕКИЋЕМ

од Паланка данас
0 Коментар

Више јавно тужилаштво у Смедереву је, након спроведене истраге, подигло оптужницу против Д.Н. (51) из Осипаонице због постојања оправдане сумње да је дана 23.02.2023. године, у породичној кући, у Осипаоници, у стању битно смањене урачунљивости услед једноставне алкохолне опијености тежег степена, са умишљајем лишио живота своју мајку, оштећену Д.Н. (75) из Осипаонице, на тај начин што је оштећеној задао најмање три ударца маљем-чекићем већих димензија, тзв. „барозом“, у пределу главе, којом приликом јој је нанео тешке телесне повреде опасне по живот, услед којих повреда је  оштећена преминула дана 29.03.2023. године.Наведеном оптужницом окривљеном се ставља на терет да је на напред описан начин извршио кривично дело Убиство из члана 113.  Кривичног законика.

Више јавно тужилаштво у Смедереву је предложило надлежном суду да по одржаном главном претресу окривљеног Д.Н. огласи кривим и осуди по закону и да се према њему изрекне мера безбедности обавезног лечења у алкохоличара у здравственој установи.

Окривљени Д.Н. налази се у притвору почев од 23.02.2023. године, а предлог овог тужилаштва је да се исти продужи из разлога предвиђених чланом 211. став 1. тачка  3. и 4. Законика о кривичном поступку, односно због околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и због узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичког поступка. Пише у саопштењу ВЈТ Смедерево.Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept