Početna » ПОДНЕТ ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА ПРЕБИЈАЊЕ МЛАДИЋА МЕТАЛНОМ ШИПКОМ

ПОДНЕТ ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА ПРЕБИЈАЊЕ МЛАДИЋА МЕТАЛНОМ ШИПКОМ

од Паланка данас
0 Коментар

Основно јавно тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против З.Т. (28 год) из Осипаонице због насилничног понашања извршеног на штету  Н.Р. (28 год).Осумњичени је на јавном месту, пред више окупљених грађана, вршио насиље према оштећеном тако што му је прво задао ударац челом о главу, а потом из аутомобила извадио металну шипку и задавао му ударце по телу на очиглед окупљених грађана.

Оштећени је успео да побегне, а осумњичени је наставио са насилничким понашањем, па је шипком разбио сва стакла на аутомобилу оштећеног.

Својим понашањем је значајније угрозио спокојство грађана, а притом је нанео лаке телесне повреде Н. Р. и оштетио његову имовину.

У оптужном прелогу, јавни тужилац је предложио осуду због овог кривичног дела и казну затвора у трајању од 1 године, будући да се ради о раније осуђиваном лицу.

Кривично дело насилничко понашање из чл. 344. став 2. КЗ чини онај ко грубим вређањем или злостављањем другог, вршењем насиља према другом, изазивањем туче или дрским или безобзирним понашањем значајније угрожава спокојство грађана или теже ремети јавни ред и мир, а ако је при извршењу дела неком лицу нанесена лака телесна повреда, казниће се затвором од шест месеци до три године, наводи се у саопштењу ОЈТ Смедерево.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept