ПОДРШКА ПАЛАНАЧКИМ ВОЛОНТЕРИМА ИЗ ВИЋЕНЦЕ

Многи наши грађани који се налазе на раду у иностранству су остали заробљени у карантину док су им у домовини остали најмилији и по правилу најстарији, пензионери, који су сада у истој ситуацији у потпуној изолацији са забраном кретања.

Из тог разлога из Вићенце у Италији која је у самом жаришту епидемије стиже подршка волонтерима из Паланке од наше суграђанке Тамаре Радојевић која је у карантину док је њена бака сама у Паланци и којој су волонтери на услузи од првог дана забране кретања старијим лицима од 65 година.

Тим поводом Тамара је на свом ФБ профилу написала снажну поруку Италијанима како се у Србији организује борба против ове пошасти.

Lei e mia nonna 
Vive da sola in Serbia. Da lunedì hanno proclamato anche li l’emergenza nazionale dichiarando la QUARANTENA ASSOLUTA x tutti gli anziani di età superiore ai 65 anni.Il corona virus è arrivato…. vorrei dire un grande Grazie al piccolo comune dove vive mia nonna, per la massima protezione e la grande organinizzazione dimostrata in questo momento . Ieri, dopo solo un giorno, i volontari hanno chiamato mia nonna x raccogliere l’ordine dei beni di prima necessità e successivamente hanno consegnato l’ordine direttamente in casa. Grazie al sindaco per prendersi cura dei nostri cari . Noi siamo qui , impotenti… Dobbiamo aspettare che tutto questo passi e finalmente potremo festeggiare la fine di questa „guerra“ , serve però più consapevolezza e più responsabilità da parte di TUTTI.
BRAVO za Smederevsku Palanku

Укратко, Тамара каже да њена бака живи сама и да је  само након једног дана од проглашења забране кретања за пензионере, волонтерска служба стигла до ње и донела јој све што је тражила. Овим путем се захваљује и председнику општине Николи Вучену што брине о њиховим најмилијим док су они у туђини немоћни да помогну. „Морамо чекати да све ово прође и да коначно можемо прославити крај овог „рата“, али треба више свести и више одговорности од свих. БРАВО за Смедеревску Паланку “ каже Тамара на крају.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/podrska-palanackim-volonterima-iz-vicence/