Početna » ПОДСТАНАРИ БЕЗ УВИДА У ЕПС-ов „УВИД У РАЧУН“: Људи који живе У ИЗНАЈМЉЕНИМ СТАНОВИМАнемају увид у ЈМБГ и не желе да траже тај податак од газде

ПОДСТАНАРИ БЕЗ УВИДА У ЕПС-ов „УВИД У РАЧУН“: Људи који живе У ИЗНАЈМЉЕНИМ СТАНОВИМАнемају увид у ЈМБГ и не желе да траже тај податак од газде

од Паланка данас
0 Коментар

Нова мобилна апликација „Електропривреде Србије“, која корисницима омогућава праћење потрошње електричне енергије, управљање рачунима и друге функције, наишла је на одређене потешкоће које посебно погађају подстанаре. Наиме, за приступ функцији „Увид у рачун“ потребан је ЈМБГ, што може представљати проблем онима који живе у изнајмљеним становима.„Проблем је што се за наплатни број тражи ЈМБГ. Раније је било довољно да се упише ЕД број. Људи који живе у изнајмљеним становима немају увид у ЈМБГ и не желе да траже тај податак од газде“, истакао је један од корисника апликације.

Ова ситуација указује на проблем који се јавља када власник стана, из неког разлога, не пружи потребне информације о ЈМБГ-у подстанарима. Ако се власник стана сам не сети да то уради, подстанари ће имати озбиљне потешкоће у приступу функцијама апликације које захтевају овај податак.

Ова новонастала ситуација ставља подстанаре у неповољан положај, јер су они овисни о вољи власника стана да им омогући приступ подацима неопходним за коришћење апликације.

Уз то, приликом претраге апликације на Гоогле Плаy и Апп Сторе продавницама, апликација се појављује тек на петом или шестом месту када се назив претражује на латиници, што додатно отежава корисницима да пронађу праву апликацију и идентификују лажне верзије. Назив апликације је написан на ћирилици, док већина корисника претражује апликације на латиници.

Грађани су позвани да буду опрезни приликом преузимања апликације и да се информишу о правој верзији апликације „Електропривреде Србије“, која се може препознати по званичном логотипу и детаљном опису произвођача.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept