ПОГЛЕДАЈТЕ ДЕТАЉНО УПУТСТВО КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 60 ЕВРА ПОМОЋИ ОД ДРЖАВЕ

Кликнете на образац ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ

Од данас, 28. априла, пунолетни грађани који имају важећу личну карту и пријављено пребивалиште у Србији могу да се пријаве за помоћ државе 30 плус 30 евра путем сајта Управе за трезор. У овом тренутку могућа је онлине пријава за помоћ, а телефонска пријава биће могућа од 5. маја. Последњи дан за пријаву је 15. мај.

За помоћ државе можете да се пријавите врло лако и потребна су свега три клика!

Kада одете на сајт Управе на трезор идп.трезор.гов.рс, појавиће вам се образац ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ на који треба да кликнете

Потом вам се отвара страница на којој треба да унесете своје податке: ЈМБГ, број личне карте, као и банку у којој имате рачун.

Потом вам се отвара страница на којој треба да унесете своје податке: ЈМБГ, број личне карте, као и банку у којој имате рачун. Уколико немате већ отворен рачун, у падајућем менију треба да одаберете банку преко које желите да вам буде исплаћен новац. Тако ће вам бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

Потом ће се отворити прозор где ћете потврдити да сте унели исправне податке.

Kада потврдите да сте унели исправне податке…. појавиће вам се обавештење да сте се успешно пријавили.

Ако сте све урадили како треба појавиће се прозор у коме је потврђена Ваша пријава.

Грађани који се пријаве од данас до 15. маја, и који испуњавају све услове, добиће укупно 60 евра. Првих 30 евра пензионери ће добити 6. маја, док ће исплата осталим грађанима кренути 12. маја и бити завршена до око 20. маја. Других 30 евра, и пензионерима и осталим грађанима, биће исплаћено у новембру.

Kорисници социјалне помоћи и они који су на издржавању затворских казни, добиће првих 30 евра 7. маја, а других 30 евра такође у новембру. Срби на Kосову и Метохији у трећој и четвртој недељи маја могу очекивати помоћ државе и они ће сви, укључујући и децу, добити по 100 евра, а незапослени 200 евра.

Незапослени који су регистровани на бироу ће 30 евра плус 30 добити као и сви остали грађани у мају и у новембру. Додатних 60 евра, по основу незапослености добиће у јуну, и за тај износ није потребно да се пријаве. За помоћ се не пријављују ни пензионери, ни корисници социјалне помоћи. Остали грађани који се пријаве за првих 30 евра, аутоматски ће добити и других 30 евра.

Министар финансија Синиша Мали рекао је, гостујући у јутарњем програму РТС-а, да се до 8 сати за државну помоћ већ пријавило 176.281 грађана.

„Kада смо прошле године у првом пакету мера људима давали по 100 евра, у првих пола сата пријавило се 3.900 људи. Ноћас смо за пола сата имали више од 20.000 пријава. Дакле, пет пута више“, навео је министар и истакао да већ у току дана очекује више од милион пријава.

Он је подсетио да је прошле године помоћ од 100 евра добило 6,2 милиона грађана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pogledajte-detaljno-uputstvo-kako-se-prijaviti-za-60-evra-pomoci-od-drzave/