ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЋЕ ПАЛАНАЧКИ ОСНОВЦИ ПОХАЂАТИ НАСТАВУ ОД 1. СЕПТЕМБРА

Све школе у општини Смедеревска Паланка, ће спремно дочекати 1. септембар и применити све препоруке и епидемиолошке мере, које треба да се спроведу, у циљу заштите наше деце.

Према информацијама из основних школа са територије коју покрива Општина Смедеревска Паланка већина школа определила се за сличан модел наставе уз одређена одступања у периоду када ће бити вршена дезинфекција просторија које користе ученици.

Ученици ће бити подељени у две групе по азбучном реду, а школе ће радити у три смене Према овом моделу ученици од првог до четвртог разреда похађаће наставу свакод дана, уз дељење на две групе. Прва група (А) имаће по четири часа, од по 30 минута и у школу ће долазити од 8 часова, а настава ће трајати до 10,25. Друга група (Б) ће имати по три часа и наставу ће пратити од 10,45 до 12,35 часова. Сваке следеће недеље групе ће мењати смене. У неким школама часови ће почињати 15 минута раније тј, од 7.45 тако да се сатница помера за 15 минута.

Што се тиче старијих основаца, поменуте школе су се определиле за комбиновани модел, по коме ће они наставу пратити и у школи и он лајн.

Старији основци ће такође бити подељени у две групе А и Б. Група А ће часове имати понедељком, средом и петком, док су за групу Б одређени уторак и четвртак за долазак у школу. Наредне недеље ће ученици мењати дане када долазе у школу. Такође, док ученици једне групе буду наставу слушали у школи, они који припадају другог групи имаће он лајн наставу. Оно што је битно је да ће онлајн настава пратити наставу у школи, што значи да ће сви ученици радити исто градиво на дневном нивоу.

Почетак треће смене зависи од школа и њиховог распореда наставе.

У већини подручних и сеоских школа неће бити потребе за дељење на групе пошто одељења углавном имају мање од 15 ученика.

Дезинфекција просторија у свим школама обављаће се током великог одмора од 15 минута и између преподневне и поподневне смене док ученици нису у учионицама.

Што се тиче првака и петака, за њихове родитеље су школе већ заказале родитељске састанце за 31. август, о чему су сви обавештени, када ће добити и сва потребна обавештања око поласка у школу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pogledajte-kako-ce-palanacki-osnovci-pohadjati-nastavu-od-1-septembra/