ПОГОН СПОС-а У РАЧИ ПЛАЋА 5,5 ЕВРА ЗА ШУМСКИ МЕД, РАСТЕ ОТКУПНА ЦЕНА БАГРЕМОВОГ МЕДА

Савез пчеларских организација Србије (СПОС) позвао је пчеларе на прелиминарну пријаву меда за пласман преко погона ”Наш мед”. Тражи се да за продају пријаве неограничене количине шумског и багремовог меда који ће се, како се наводи, продати по пристојним ценама.

Убрзо након што је објављена ова вест порасла је откупна цена багремовог меда код других откупљивача, што СПОС доводи у директну везу са позивом погона у Рачи да пчелари пријаве мед за продају.

Погон СПОС-а може да понуди најбољу цену јер је у власништву пчелара СПОС-а, ради без профита, односно сав профит је уграђен у цену.
Цена коју ће Погон плаћати за шумски мед је унапред позната и фиксна, односно 5,5 евра за килограм, а за багремов мед је још увек немогуће прецизирати јер цена на тржишту непрестано расте (пре свега због најгоре сезоне багрема у Мађарској у последњих 50 година) и износиће не мање од 4,6 евра. Из СПОС очекују да ова цена ускоро буде и већа, ако се тржишни трендови наставе.

Потребно је да најкасније до 10. августа, пожељно што раније, пчелари доставе податке о меду који нуде. У пријави коју ће слати мејлом или поштом, могу да пријаве све друге врсте меда које имају за продају, јер ће у наредном периоду бити склапани и уговори за друге врсте меда. Kонтакт особа је комерцијалиста Погона „Наш мед“ Иван Ивић, 064/65-77-833, nasmed.prodaja@gmail.com

Фото СПОС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pogon-spos-a-placa-55-evra-za-sumski-med-raste-otkupna-cena-bagremovog-meda/

1 comment

  1. Imam 700 kg bagremovog meda

Komentari su onemogućeni.