ПОХВАЛЕ ЗА ФОТОГРАФИЈЕ ПАЛАНАЧКИМ ЂАЦИМА ОД РУСКОГ ДОМА

На међународном конкурсу који је расписао ,,РЖД Интернешнл“ – ,,Путовање железницом: Путеви, Лица, Хоризонти“, у сарадњи са Међународним фондом јединства Православних народа, Српско одељење и православним дечјим часописом ,,Светосавско Звонце“, ученици МЕШ ,,Гоша“ Милош Савић и Никола Јоцковић, освојили су похвале у категорији – Фотографија на задату тему, група од 16 до 19 година и позвани су да заједно са ментором у чијој су фото-секцији у оквиру школе, Наташом Миљевић, дипл.ел.инг. и професором, присуствују додели награда у Руском Дому у Београду. У свакој катеогорији и групи, било је три или мање награђених и исто толико или мање похваљених.

Циљ конкурса је био духовно, морално и патриотско васпитање деце и омладине, очување и поштовање духовности и културно-историјског наслеђа Србије и Русије.

Жири конкурса сачињавали су представник РЖД, представници Амбасаде Руске Федерације у Србији, представник Инфраструктуре Железнице Србије, председник Српске књижевне задруге, гл.уредник наведеног часописа, представник наведеног фонда Наталија Коцев и мајстори фотографије ђакон Драган Танасијевић и Драган Боснић. На конкурс је пристигло 527 радова.  

Пријем и додела награда и захвалница у Руском Дому у Београду уприличен је 16. децембра у свечаној сали, медијски је био пропраћен и врло свечан, уз обраћање награђенима свих наведених чланова жирија и одговарајућим музичким програмом, па се и овим путем захваљујемо на гостопримству, топлом пријему и самој иницијативи братског нам народа Руске Федерације. 

Ментор награђених Наташа Миљевић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pohvale-za-fotografije-palanackim-djacima-od-ruskog-doma/