ПОЈАЧАН ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР ТОКОМ НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ

Инспекцијски органи у Подунавском управном округу сходно Инструкцијама Радне групе за сузбијање ширења вируса Covid-19 током новогодишњих празника наставили су са вршењем појачане контроле објеката када је у питању поштовање противепидемијских мера у борби против ширења вируса и то објеката који су и до сада процењени као високо ризични.

Током новогодишњих празника у периоду од 31. децембра 2020. године до 03. јануара 2021. године републичке инспекцијске службе и инспекцијски органи локалних самоуправа Подунавског управног округа извршили су укупно 250 контрола.
Предмет управног надзора инспекцијских служби била је контрола објеката који су контролисани до сада, са посебном пажњом која је усмерена на веће угоститељске објекте (ресторани, сплавови, клубови, дискотеке), објекте туризма, тржни центри, велики трговински ланци, пијаце на отвореном и затвореном простору као и објекти и средства јавног саобраћаја.
Инспекцијски органи су током вршења управног надзора а у оквиру своје надлежности предузимали законом прописане мере. Сходно утврђеним неправилностима изречено је укупно четири прекршајна налога у износу од 190.000,00 динара
Током последње недеље извршено је укупно 393 инспекцијска надзора и утврђено је укупно 17 неправилности.
Појачани инспекцијски надзори се настављају током наредних дана у условима постојеће епидемиолошке ситуације у инспекцијским службама.
Извор: Подунавски УО

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pojacan-inspekcijski-nadzor-tokom-novogodisnjih-praznika-u-podunavskom-okrugu/