ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА КОРИШЋЕЊА ПОЈАСЕВА У КОЛИМА У ПОНЕДЕЉАК

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова спровешће сутра појачану контролу учесника у саобраћају, у оквиру акције појачане контроле коришћења сигурносних појасева на свим европским путевима.

Акција ће бити спроведена у 31 европској држави (28 држава чланица ЕУ, Швајцарска, Норвешка и Србија), које сарађују у оквиру међународне организације ТИСПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Током трајања акције, саобраћајна полиција ће истовремено усмерити активности и на откривање прекршаја непрописног коришћења телефона од стране возача у току вожње.

У акцији ће учествовати максималан број путничких возила, односно мотоцикала без спољних обележја полиције – пресретача, наводи се у саопштењу МУП.

Такође, биће ангажовани полицијски службеници који ће, у грађанском оделу, уочавати прекршаје возача и путника и информације о возилима, у којима су уочени прекршаји, преносити патролама које ће заустављати возила и предузимати законом прописане мере.

Напомињемо да коришћење сигурносних појасева на свим седиштима значајно смањује ризик од страдања у саобраћајним незгодама.

У току 2016. године, у путничким возилима је погинуло 183 возача и 98 путника, док је повређено 6.890 возача и 5.699.

Од укупног броја настрадалих путника, 55 одсто је страдало на предњем, а 45 одсто на задњем седишту.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pojacana-kontrola-koriscenja-pojaseva-u-kolima-u-ponedeljak/

3 comments

    • Mix on 13/03/2017 at 08:22

    A parkiranje u sred raskrsnice?

    • Goran on 13/03/2017 at 07:42

    Ne moze da bude isto smatrana voznja kroz Beograd, gde se na pojedinim mestima (kroz bulevare u „zelenom talasu“) vozi i oko 80km/h i voznja kroz Palanku gde, sto zbog rupa, sto zbog blizine odredista ne moze da se ostvari ni 40km/h. Naravno podrzavam obaveznu upotrebu sigurnosnih pojaseva, ali u „nasem slucaju“, palanacke voznje mislim da nisu uvek neophodni.

  1. Треба паре за аутобусе и кампању „зато што сам паметан“ нека му помогне Хилари као он њој. Тако прошао као и Она….

Komentari su onemogućeni.