Početna » ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ У СРБИЈИ И ЈОШ 29 ЕВРОПСКИХ ЗЕМАЉА

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ У СРБИЈИ И ЈОШ 29 ЕВРОПСКИХ ЗЕМАЉА

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 10. до 16. октобра ове године, спроводе акцију појачане контроле усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине, управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и прекршаја којима се угрожава безбедност пешака.

У истом периоду, у Србији и још 29 европских земаља које сарађују у оквиру организације ROADPOL (европска мрежа саобраћајних полиција), биће спроведена и међународна акција усмерена на откривање прекршаја које чине возачи теретних возила и аутобуса.

Иначе, током претходног викенда, само пресретачи су на територији Србије открили 391 саобраћајни прекршај, од чега је чак 258 прекршаја прекорачења дозвољене брзине.

Шест возача искључено је из саобраћаја због насилничке вожње, међу којима је најдрастичнији случај педесетдеветогодишњег мушкарца који је у размаку од само неколико минута починио више прекршаја.

Он је у недељу на путу Шабац-Ваљево, у насељу Матијевац, управљао „мерцедесом“ брзином од 190,2 километра на час, на месту где је ограничење брзине 50 километара на час.

Исти возач је потом претицао колону возила и оглушио се о наредбу полицијских службеника да заустави возило, да би га зауставили у Коцељеви док је управљао „мерцедесом“ брзином од 211,4 километра на час, на делу пута где је брзина ограничена на 80 километара на час.

Педесетдеветогодишњи возач је искључен из саобраћаја и против њега су поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept