ПОЈЕДИНИМ ОПШТИНАМА БИЋЕ ДОЗВОЉЕНО ЗАПОШЉАВАЊЕ

Министарка државне управе и локалне самоуправе Србије Ана Брнабић изјавила је да неће бити линеарног смањивања броја запослених у државној управи и локалним самоуправама, а да ће у појединим општинама бити дозвољено запошљавање. Брнабићева је новинарима у Београду рекла да је линеарно смањивање из 2015. године довело до тога да поједине општине имају испод оптималног броја запослених, те да ће због тога њима бити омогућено ново запошљавање.

Како је додала, има и оних самоуправа у којима је превелик број запослених чак и двоструко изнад максималног броја и у којима ће оптимизација бити спроведена постепено до 2020. године.

„Постоје локалне самоуправе које су биле већ рационализоване професионално и вођене. Смањили су број запослених на свом оптимуму, а одлуком о линеарном смањивању дошли смо до тога да смо неке од уствари најбољих локалних самоуправа казнили“, рекла је Брнабићева.

Она је као пример локалних самоуправа које имају испод оптималног минимума запослене, а добро раде навела Пирот и Параћин, док је у оне са превеликим бројем запослених уврстила Смедеревску Паланку и Прокупље.

Брнабићева је рекла да ће Министарство заједно са генералним Секретаријатом Владе Србије започети заједнички процес консултација са локалном самоуправама и органима државне управе о броју запослених.

„Имамо анализе и бројеве, знамо шта треба сада свака од локалних самоуправа да уради, обавестићемо их шта наше анализе показују, а они уколико постоје ствари са којима се не слажу или немамо довољно добре податке треба да нам укажу, како би донели одлуку о максималном броју запослених за 2017. годину“, рекла је Брнабићева.

Извор:РТС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pojedinim-opstinama-bice-dozvoljeno-zaposljavanje/