ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИРЕ РУДНИЧКОГ КРАЈА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ СВЕТА ПЕТКА ИЗ ПАЛАНКЕ

У суботу, 29. маја 2021. године, црквена општина Свете Петке из Смедеревске Паланке организовала је поклоничко путовање у манастире рудничког краја.

У јутарњим сатима група поклоника из Смедеревске Паланке, њих око педесет, упутило се ка планини Рудник и њеним светињама. Велике и древне светиње, али мало или готово непознате житељима овога краја. Пошли смо са цињем да их посетимо, да им се поклонимо и да понесемо благослов ових светиња.

Први манастир који смо посетили био је манастир Благовештење, након тога посетили смо манастир Петковица, затим манастир Вољавча, па манастир Никоље и на крају Карађорђеву цркву у Тополи. У сваком од ових светиња поклоници су дочекани срдачно и са великим гостољубљем. У вечерњим сатима вратили смо се у Смедеревску Паланку задовољни, духовно окрепљени и са жељом да се не чека дуго за поновним путовањем.

Владимир Степановић, ђакон

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/poklonicko-putovanje-u-manastire-rudnickog-kraja-u-organizaciji-crkvene-opstine-sveta-petka-iz-palanke/