ПОКРЕНУТА АПЛИКАЦИЈА „УКЛОНИ ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ“

Агенција за заштиту животне средине и УНДП покренула је апликацију „Уклони дивљу депонију“ преко које ће грађани моћи лако и анонимно да учествују у евидентирању дивљих депонија у Србији, саопштио је УНДП.

Према подацима које су Агенцији доставиле локалне самоуправе, на територији Србије постоји више од 2.200 дивљих депонија, а процењује се да тај број може бити далеко већи.

У саопштењу се наводи да на дивљим депонијама заврши око 20 одсто комуналног отпада.

Апликација је тренутно доступна за кориснике андроид уређаја и може се преузети на адреси: хттпс://бит.лy/3елајуФ. Ускоро ће бити доступна за преузимање и на Google Play Store-u. Верзија за iOS уређаје је у припреми.

Апликација „Уклони дивљу депонију“ је израђена у оквиру пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“, који УНДП спроводи у партнерству са Министарством заштите животне средине, уз финансијску подршку Глобалног фонда за животну средину.

Око 80 локалних самоуправа дало спискове дивљих депонија

Министарство заштите животне средине наложило је јединицама локалних самоуправа да доставе списак дивљих депонија на њиховим територијама, а до сада се јавило њих више од 80, каже ресорна министарка Ирена Вујовић.

Најавила је да ће почетком маја бити расписан конкурс путем кога ће општине конкурисати са конкретним пројектима и локацијама на које ће се одлагати отпад са депонија.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pokrenuta-aplikacija-ukloni-divlju-deponiju/

2 comments

    • mira on 28/04/2021 at 20:48

    Kad sve to NAJAVJUJE ministavka vujovic,zna se gde ce sve ici u opstinu KOVID..hahahaha

    • Dr.Pera on 28/04/2021 at 17:56

    Gde se na teritoriji Smederevske Palanke nalazi legalna deponija gde mogu odneti otpad i gradjevinski šut, kao i druge kabaste stvari, na primer stari namestaj ???

Komentari su onemogućeni.